MELOUNOVÉ HRANOLKY S JAHODOVÝM DIPEM
To nejlepší letní osvěžení najdete v melounu a jahodách. Zkombinujte je dohromady a pochutnejte si na vychlazených melounových hranolkách s jahodovým dipem. Právě teď vám prozradíme rychlý a jednoduchý recept, který si oblíbí celá vaše rodina!
OBSAH ČLÁNKU
Co potřebujete na melounové hranolky s jahodovým dipem?
- 1 červený meloun bez pecek
- 200 g čerstvých jahod
- 150 g řeckého jogurtu
- 2 lžíce medu
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
1. Nožem s vlnitou čepelí nakrájejte meloun na hranolky.
2. Smíchejte v misce řecký jogurt, med, citronovou šťávu a vanilkový extrakt.
3. Do jogurtu přidejte jahody nakrájené na menší kousky a vidličkou nebo lžící je rozmačkejte, aby se uvolnila šťáva a aby se propojily chutě s jogurtem.
4. Pokud máte radši hladší konzistenci dipu, můžete ho před servírováním rozmixovat.
5. Hotový dip dejte vychladit alespoň na 30 minut a podávejte ho k melounovým hranolkám.
Melounové hranolky zachycují svěžest a lehkost letní sezóny. Servírujte je na zahradní party nebo jimi překvapte své děti.
Sdílejte na Facebooku melounové hranolky s jahodovým dipem!