Zdravé recepty

MELOUNOVÉ HRANOLKY S JAHODOVÝM DIPEM

To nejlepší letní osvěžení najdete v melounu a jahodách. Zkombinujte je dohromady a pochutnejte si na vychlazených melounových hranolkách s jahodovým dipem. Právě teď vám prozradíme rychlý a jednoduchý recept, který si oblíbí celá vaše rodina!

suroviny na melounové hranolky s jahodovým dipem

Co potřebujete na melounové hranolky s jahodovým dipem?

  • 1 červený meloun bez pecek
  • 200 g čerstvých jahod
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
žena jí meloun

Postup

1. Nožem s vlnitou čepelí nakrájejte meloun na hranolky.

2. Smíchejte v misce řecký jogurt, med, citronovou šťávu a vanilkový extrakt.

3. Do jogurtu přidejte jahody nakrájené na menší kousky a vidličkou nebo lžící je rozmačkejte, aby se uvolnila šťáva a aby se propojily chutě s jogurtem.

4. Pokud máte radši hladší konzistenci dipu, můžete ho před servírováním rozmixovat.

5. Hotový dip dejte vychladit alespoň na 30 minut a podávejte ho k melounovým hranolkám.

Melounové hranolky zachycují svěžest a lehkost letní sezóny. Servírujte je na zahradní party nebo jimi překvapte své děti.

Sdílejte na Facebooku melounové hranolky s jahodovým dipem!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial