PODZIMNÍ HŘEJIVÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA
Dýňová polévka vás zahřeje v podzimním období, zasytí vás a pomazlí chuťové pohárky nasládlou chutí. Co takhle uvařit si dýňovou polévku s lehce štiplavou chutí? Jemně pálivá polévka vás o to víc zahřeje. Uvařte si hřejivou dýňovou polévku a pro děti udělejte nepálivou verzi tohoto zdravého receptu!
OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na dýňovou polévku
- 1 dýně
- 2 cibule
- 700 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce olivového oleje
- chilli
- sůl a pepř
- opražená dýňová semínka
- zakysaná smetana na ozdobu
Postup
Na olivovém oleji osmažte dosklovata nakrájenou cibuli. Poté k ní přisypejte nakrájenou dýni – pokud nerady loupete zeleninu kvůli vitaminům a minerálům, nemusíte dýni loupat. Opékejte ji asi 10 minut, dokud nezměkne. Dýni zalijte vývarem a povařte.
Polévku rozmixujte ručním ponorným mixérem, přilijte do ní smetanu a ochuťte ji solí, pepřem a špetkou chilli. Polévku ještě pár minut povařte a odstavte.
Na talíři ozdobte polévku zakysanou smetanou a opraženými dýňovými semínky.
Sdílejte článek na Facebooku a uvařte si s přáteli chutnou, hřejivou dýňovou polévku!