ŠPENÁTOVÉ PALAČINKY NASLANO I NASLADKO
Máte raději palačinky nasladko nebo naslano? K chuti vám přijdou vhod zdravé špenátové palačinky ze žitné a špaldové mouky, které můžete potřít lučinou nebo marmeládou. Mlsejte zdravěji a vyzkoušejte tento recept ze samých kvalitních surovin!
OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na špenátové palačinky
- 200 g mraženého špenátu
- 1/2 hrnku žitné mouky
- 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
- 1,5 – 2 hrnky mléka
- 2 vejce
- špetka soli
Postup
1. Mražený špenát nechte rozmrazit a vymačkejte z něho vodu.
2. Špenát rozmixujte s vejci. Poté přilijte mléko, přisypejte mouku a umíchejte palačinkové těsto. Do palačinek naslano přidejte špetku soli.
3. Palačinky opečte na sucho na nepřilnavé pánvi nebo s malou dávkou oleje.
4. Hotové palačinky naslano namažte lučinou a naplňte šunkou, vejcem, tvrdým sýrem, červenou řepou, zeleninou…
5. Hotové palačinky nasladko pomažte marmeládou a posypejte kakaem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!