Zdravé recepty

ŠPENÁTOVÉ PALAČINKY NASLANO I NASLADKO

Máte raději palačinky nasladko nebo naslano? K chuti vám přijdou vhod zdravé špenátové palačinky ze žitné a špaldové mouky, které můžete potřít lučinou nebo marmeládou. Mlsejte zdravěji a vyzkoušejte tento recept ze samých kvalitních surovin!

špenátové palačinky

Ingredience na špenátové palačinky

  • 200 g mraženého špenátu
  • 1/2 hrnku žitné mouky
  • 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
  • 1,5 – 2 hrnky mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
špenátové palačinky

Postup

1. Mražený špenát nechte rozmrazit a vymačkejte z něho vodu.

2. Špenát rozmixujte s vejci. Poté přilijte mléko, přisypejte mouku a umíchejte palačinkové těsto. Do palačinek naslano přidejte špetku soli.

3. Palačinky opečte na sucho na nepřilnavé pánvi nebo s malou dávkou oleje.

4. Hotové palačinky naslano namažte lučinou a naplňte šunkou, vejcem, tvrdým sýrem, červenou řepou, zeleninou…

5. Hotové palačinky nasladko pomažte marmeládou a posypejte kakaem.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial